ساعت های سیتیزن سازگار با سلیقه ایرانی

ساعت های سیتیزن سازگار با سلیقه ایرانی

ساعت های سیتیزن برای شهروندان ایرانی از اعتبار خاصی برخورداراست. این برند طی نزدیک به ۵ دهه حضور خود در ایران اعتبار خوبی کسب کرده است و بسیاری از شهروندان ایرانی آن را در رده برترین برندهای جهانی شناخته اند و این برند ساعت یکی از انتخاب های اصلی قشر متوسط ایرانیان محسوب می شود.

قدیمی تر هایی که این ساعت را خریداری کرده اند همچنان از آن استفاده می کنند و به دیگران نیز توصیه می کنند و این اعتبار به نظر می رسد درایران بسیار بیشتر از سایر نقاط جهان باشد.

شاید اگر از مردم بخواهیم ۱۰ برند مشهور ساعت را نام ببرند در ایران تقریبا ۱۰۰ درصد سوال شوندگان دو برند سیتی زن و سیکو را در گزینه های خود ارایه دهند که این برای این کمپانی های مشهور ژاپنی به نوعی موفقیت بزرگی محسوب می شود.زیرا تعداد برند های ساعت بسیار زیاد است و این برند ها سالانه مبالغ هنگفتی صرف تبلیغات می کنند.

جالب است بدانید شرکت Citizen که یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده ساعت در جهان است، در زمان تاسیس، نامی نداشت. وقتی برای افتتاحیه کارخانه، از شهردار وقت دعوت شد که در مراسم حضور یابد، وی نام Citizen(شهروند) را انتخاب کرد.هدف از انتخاب این نام تشریح این استراتژی و چشم انداز بود که هر شهروند بتواند یک “ساعت مچی” داشته باشد. به همین علت برند Citizen را می توان یک برند مردمی دانست.

وارد کنندگان قدیمی، ساعت های Citizen را در ایران با برند اصلی وارد نمی کردند. بلکه به شرکت سازنده، سفارش می دادند که روی محصولات، به جای برند Citizen عبارت “حاج ابراهیم ساعتی و پسران” نوشته شود. به مرور زمان، وقتی که برند Citizen در ایران جا افتاد، نام اصلی آن نیز بر روی ساعت ها حک شد.

در بازار ساعت کشورمان، معضل ورود اجناس تقلبی و عرضه آنها به عنوان جنس اصلی، گریبانگیر بسیاری از برندهای ساعت است. اما Citizen با استفاده از پیگیری های بسیار جدی، موفق شد جلوی ورود ساعت های تقلبی Citizen به بازار ایران را بگیرد. مقایسه سوئیس و ژاپن به عنوان دو کشور بزرگ تولید کننده ساعت، نشان دهنده تفاوت این دو کشور از نظر تبلیغات است. سوئیس از نظر مدیریت و تبلیغات از ژاپن جلوتر است و بودجه مناسبی را در راه تبلیغات خرج می کند.

ژاپن نیز تلاش دارد تمایز خود را در زمینه خدمات و کیفیت مطرح کند. به این صورت که برای مثال، در قدیم آلیاژ تشکیل دهنده ساعت های سوئیسی از آهن بود و این مساله سبب می شد که دستگاه ها در طول زمان، اختلاف ساعت پیدا می کردند. ژاپن برای رفع این مشکل، تصمیم گرفت از آلیاژ برنج در تهیه ساعت های تولیدی اش استفاده کند که اختلاف زمان را به حداقل می رساند و دقت ساعت ها را بسیار بیشتر می کرد.

در زمینه ساخت ساعت، در سوئیس قانونی حکمفرماست که به تولید کننده اجازه می دهد با حداقل تولید در سوئیس، ساعت را به نام این کشور عرضه کند. مثلاً اگر تنها ۱۰% از کارهای ساخت ساعت، در سوئیس انجام شود، این دستگاه به نام سوئیس عرضه خواهد شد.

اما کشور ژاپن در این زمینه، سختگیر است و برای اینکه اجازه دهد دستگاه ساعتی به نام ژاپن عرضه شود، حتماً باید ۹۰% از کارهای ساعت در داخل کشور ژاپن تولید شده باشد. Citizen در زمینه تولید موتور ساعت نیز فعالیت گسترده ای دارد از جمله اینکه، بیشتر موتورهای ساعت در شرکت می یوتا ساخته می شوند که از زیرمجموعه های شرکت Citizen است. اما در مورد ساعت هایی که کارخانه اختصاصی دارند، نام روی موتور با نام خود ساعت، یکی است.

موتورهای Citizen دارای ویژگی هایی مانند عمر زیاد، مصرف کم، عدم پیدا شدن اختلاف زمانی در دراز مدت و بهره گیری از آلیاژهای مرغوب جهت ساخت، هستند.

مدل های Eco-Drive نیز با باتری و هر منبع نوری دیگری به غیر از خورشید کار می کنند. به عنوان نمونه، اگر چنین مدلی در حدود ۲ ساعت در معرض نور خورشید قرار داده شود به مدت ۶ ماه انرژی کافی برای کار کردن ساعت را ذخیره خواهد کرد.باتری این گونه ساعت ها تا ۲۰ سال کارایی دارد اما بعد از گذشت ۲۰ سال، ۱۰% استهلاک پیدا می کند و به ترتیب، هر ۵ سال، درصدی از کارایی آن کاهش پیدا می کند. بعد از گذشت ۵۰ سال، بهتر است ساعت تعویض شود. گفتنی ست که این ساعت ها بنا به تایید اداره محیط زیست، قابل بازیافت هستند.

در سال ۱۹۷۲ نخستین ساعت مخصوص غواصی ساخته شده که سازنده آن شرکت Citizen است.از ویژگی های ساعت مخصوص غواصی می توان به هشدار ساعت در هنگام تغییر عمق ناگهانی غواص و نزدیک شدن وی به سطح آب، نمایش ۱۰ عمق آخر که غواص در آنها به غواصی پرداخته است و ثبت ۱۰۰ عمق آخر پیموده شده توسط غواص اشاره کرد.Citizen همچنین، ساعت های اسپرت، ضد ضربه و ضد آتش را هم تولید می کند. تنها ساعتی که به طور همزمان دارای عمق سنج و ارتفاع سنج است نیز ساخت شرکت Citizen است.

مدل E210 از سری ساعت های Citizen تنها ساعتی ست که به وسیله دست مونتاژ می شود و اگر زمانی تعمیرکار مجبور شود این ساعت را باز کند، ناچار به تعویض عقربه های آن است چرا که عقربه های قبلی بعد از باز شدن ساعت، مجدداً نصب نمی شوند. تعمیرکارانی که در سراسر جهان، توانایی تعمیر این مدل از ساعت های Citizen را دارند بسیار انگشت شمار و در حدود ۱۰ نفر هستند که ۵ نفر از آنها در خاورمیانه و تنها یک نفر در کشور ایران زندگی می کنند.

Close Menu